Demana'ns una cita

Ens posarem en contacte al més aviat possible per confirmar la teva cita.
Ja sóc clientNo sóc client

Quina mascota tens? (requerit)
GosGatExòtic

Cita per (requerit):
VeterinariPerruqueria*
(* Servei de perruqueria només dimecres i divendres)

T'agradaria per al dia

He llegit i accepto la llei de protecció de dades.
Veure la llei aquí

MEDICINA I CIRURGIA D’ANIMALS EXÒTICS

Els animals exòtics són mascotes cada cop més freqüents a les nostres cases, però per tal d’atendre’ls com es mereixen és necessària una formació especial. A Giravet podràs portar la teva mascota sigui quina sigui.

Fures

Les fures són la mascota exòtica més comparable al gos i al gat. És obligatori microxipar-les i censar-les, es vacunen anualment principalment contra el brom (moquillo en castellà), necessiten pipetes contra les puces i les podem treure a passejar tranquil·lament pel carrer.

Però tenen particularitats que cal conèixer, com que és preferible fer una castració farmacològica (química) enlloc de la intervenció quirúrgica per tal d’evitar malalties hormonals en un futur.

Recordeu que són animals carnívors però que es millor que evitem els aliments crus, doncs podrien agafar salmonel·losi o altres malalties contagioses per les persones.

Conills

Els conills en captivitat poden viure uns 10 anys. La primera visita serveix per confirmar el sexe i les pautes d’alimentació, que tot i que poden semblar coses molt bàsiques en múltiples ocasions la informació que us han donat en el lloc d’adquisició no és correcte.

La vacuna contra la mixomatosis és anual o semestral segons el cas, i és imprescindible encara que no tinguin contacte amb l’exterior. Es tracta d’una malaltia molt estesa en els conills silvestres de Catalunya i que afecta a conills que viuen en pisos a través del contacte amb mosques i altres insectes.

Els conills són mascotes molt particulars, cal conèixer bé les característiques de la seva espècie per tal de diagnosticar i tractar les malalties correctament.

Rèptils

Les tortugues terrestres són mascotes solitàries, independents i herbívores.

Es tracte d’ animals estacionals de manera que hibernen de manera natural quan arriba el fred. Cal recordar que la hibernació és un procés que cal evitar si l’estat de salut de l’animal no és l’adequat.

Les tortugues aquàtiques son carnívores, hem de conèixer bé l’espècie que tenim per poden imitar les condicions climàtiques en les que pot viure de forma ideal.

Les revisions complertes d’aquestes espècies gairebé sempre requereixen la realització de radiografies per la impossibilitat que ens dona la closca per explorar l’animal de forma correcta.

Podem visitar d’altres rèptils sempre que tinguin en regla tota la documentació legal.

No oblideu trucar-nos per demanar hora i informar sempre de l’espècie i del problema que pateix.

Aus

Existeixen una gran varietat d’aus domèstiques: periquitos, canaris, agapornis, caderneres, cotorres, lloros, etc.

Això comporta un diferent maneig en consulta i un gran ventall de patologies o casuístiques dins de cada grup o espècie. A Giravet, prèvia cita concertada, es visiten totes aquestes espècies, algunes per veterinaris del nostre equip propi i d’altres per companys especialistes que col·laboren amb nosaltres.

Heu de saber que sobretot les espècies més petites són molt sensibles a l’estrès i a la manipulació, sobretot si no estan habituades al contacte humà directe (que se’ls agafi i se’ls toqui). Sempre s’us preguntarà si se’ls manipula habitualment, doncs el risc de mort per estrès és real.
En molts casos s’han d’anestesiar els pacients per tal de manipular-los correctament i poder fer una bona exploració i proves complementàries (per exemple radiografies o extraccions de sang).
Descarrega’t nostra APP Android. Sempre connectat amb la nostra aplicació mòbil per Android.

Cobaies i Hàmsters

Exotics cobaya

Les cobaies en captivitat poden viure 6 anys, cal alimentar-les correctament ja que poden tenir deficiències nutricionals que provoquin problemes mèdics crònics irreversibles.

És per això que en la primera visita sempre es repassa com ha de ser una dieta correcta i com ha de ser el seu allotjament per evitar problemes de salut.

Quan parlem de hàmsters hem de saber que hi ha tres espècies amb moltes diferències en quan a aspectes d’anatomia i de comportament.

En aquest cas la millor medicina és la prevenció ja que en alguns casos el seu petit tamany pot limitar desprès resoldre problemes que s’han complicat.

Altres mamífers Exòtics

A Giravet també visitem xinxilles, rates, ratolins i eriçons. Només cal que truquis i ens demanis hora, sempre recorda informar-nos prèviament de quina espècie es tracta.