Demana'ns una cita

Ens posarem en contacte al més aviat possible per confirmar la teva cita.

Ja sóc clientNo sóc client

Quina mascota tens? (requerit)
GosGatExòtic

Cita per (requerit):
Veterinari

T'agradaria per al dia

He llegit i accepto la llei de protecció de dades.
Veure la llei aquí

VACUNA LETIFEND: LA NOVA VACUNA CONTRA LA LEISHMANIOSI

Posted: 15/05/2017-Likes: 2-Comments: 0-Categories: Mascotes, Medicina, Salut
Vacuna letifend

Laboratoris LETI va llençar a finals de gener d’aquest any 2017 la nova vacuna per combatre la leishmaniosi canina.
Aquesta vacuna confereix als animals vacunats amb LETIFEND un risc 9,8 vegades menor de desenvolupar signes clínics de malaltia, un risc 3,5 vegades menor de tindre paràsits detectables en sang i un risc 5 vegades menor de desenvolupar la malaltia clínica que un gos no vacunat.
A més a més, es va demostrar una eficacia del 72% en la prevenció de la leishmaniosi canina en zones d’alt risc d’infecció per leishmania infantum com és la nostra .

Estudis de seguretat

La seguretat va ser un aspecte prioritari en el desenvolupament d’aquesta vacuna. Gairabé 1000 gossos van participar en 7 estudis on es va demostrar un elevat nivell de seguretat amb absència d’efectes secundaris rellevants.
Aquests estudis van permetre determinar la dosi més eficaç i segura de proteína Q, que és el principi actiu de la vacuna, una proteïna d’origen genètic feta amb les noves tecnologies d’ADN recombinant.
En tots els estudis, l’únic efecte advers que es va observar en algún gos va ser picor transitori en el punt d’innoculació que desaparexia passades un màxim de 4 hores.

Protocol d’administració

Consisteix en una sola dosi anual, que confereix protecció a partir dels 28 dies de la seva administració i que s’ha de repetir cada any.

Es poden vacunar gossos a partir dels 6 mesos d’edat, de qualsevol raça i tamany, que estiguin sans i siguin seronegatius, per tant abans d’administrar LETIFEND s’haurà de comprovar l’estat de l’animal mitjançant un test serològic sanguini que determini que no ha estat en contacte amb la malaltia.

MOLT IMPORTANT

És esencial complementar la vacunació amb l’ús de productes repel.lents del flebòtom (“mosquit”) transmisor, com els collars (Seresto o Sclaibor) i les pipetes (Front-line TRI-Act, Advantix, Vectra ) per evitar la picada.
No es recomana vacunar amb LETIFEND femelles gestants ni lactants, així com animals que pateixin altres malalties o estiguin reben algun altre tractament farmacològic en el moment de la vacunació.

CONCLUSIÓ

La vacunació davant la leishmaniosi amb LETIFEND conjuntament amb les mesures de protecció externes adequades suposa un punt clau en la prevenció de la malaltia. Aquesta vacuna permet prevenir el desenvolupament de la malaltia amb un 72% d’eficàcia a través d’una vacuna anual amb un excel.lent perfil de seguretat.

Prev / Next Post