Search
Close this search box.
giravet-vilafranca-logo (1)

Medicina preventiva per mascotes

Entenem que una bona medicina preventiva és la base per a una vida saludable. Per això oferim diferents programes de prevenció i cobertura de salut per als nostres pacients

Programes preventius

Per GIRAVET cada mascota és única i per tant necessita que el seu calendari de vacunacions s’adapti a la seva raça i edat, l’ambient en què viu o als que té accés, als llocs als quals viatja i, sobretot, a la legalitat vigent en cada moment. 

Les mascotes que cal vacunar regularment són els gossos, els gats, les fures i els conills.

Per conèixer tots els detalls pots demanar més informació a qualsevol dels nostres veterinaris.

A GIRAVET no posem la vacuna de la leishmaniosi.

La desparasitació interna és la que fem per prevenir i tractar les infestacions de cucs intestinals i les pautes varien segons si les mascotes conviuen amb infants, si té mals costums com la coprofàgia (menjar excrements), o si té accés a exterior.

La desparasitació externa es fa per repel·lir les puces, paparres i mosquits. La pauta també és molt individual segons el contacte que l’animal tingui amb l’exterior, però en el cas d’animals al·lèrgics a la picada de puça és imprescindible fer-ho cada mes durant tot l’any.

Recomanem desparasitar com a mínim cada tres mesos als gossos i un cop a l’any als gats, recorda que són paràsits que poden afectar a les persones.

Mantenir una bona higiene dental en alguns gossos no és feina fàcil però en cada fase et recomanarem el que millor s’adapti a la quantitat de tosca de la teva mascota: barretes dentals, raspall de dents, algues anti placa o fins i tot una higiene bucal amb ultrasons com les que ens fan a nosaltres.

A GIRAVET aprofitem qualsevol ocasió per revisar la salut dental de la teva mascota, el dia de la vacuna, una visita perquè ha tingut mal de panxa, una sessió de perruqueria…

Molts problemes mèdics són causats per un mal desgast dental. A GIRAVET realitzem llimats dentals sota anestèsia per corregir aquests problemes.
 

Els cadells són molt vulnerables i per això cal tenir una cura especial amb ells. Els primers mesos de vida són crucials, ja que es duu a terme el desenvolupament del seu sistema de defenses. La fase de creixement és l’etapa més important per prevenir problemes mèdics i comportamentals que a la llarga, podrien perjudicar el correcte desenvolupament de la vostra mascota.

A GIRAVET us aconsellarem el millor pla vacunal i de desparasitacions per al vostre petit o petita, i us informarem sobre quina és l’alimentació més adequada per cada etapa, quan el podeu banyar i amb quin xampú, com ensinistrar-lo i a quina edat començar, etc.

Consulta’ns sobre els nostres Plans de Salut!

A GIRAVET es fan servir microxips homologats internacionalment. L’alta del microxip es fa a l’AIAC, l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Catalunya, que volca les dades al REIAC (vàlid en l’àmbit estatal) i l’Europetnet (en l’àmbit europeu).

El microxip és un dispositiu electrònic que s’introdueix sota la pell. Un cop inserit, cal donar-lo d’alta a l’arxiu per tal de poder relacionar el número del microxip al nom de la mascota i sobretot al propietari al qual pertany.

Recorda que les mascotes també necessiten passaport. Si tens una mascota viatgera, demana’ns informació.

Una bona alimentació és vital per una vida llarga i saludable per a les mascotes, molts problemes poden ser secundaris a una alimentació no adequada. A GIRAVET et podem recomanar quin és el pinso més idoni en funció de l’espècie, l’edat i el nivell d’activitat diària.

Si la teva mascota té sobrepès, podem preparar-li un pla específic de pèrdua de pes. Escollirem el pinso que millor s’adapti a les seves necessitats i farem el seguiment que correspon per tal d’anar aconseguint els objectius.

Disposem de botiga amb pinsos fisiològics de gamma alta i de pinsos especials per solucionar o controlar malalties.

Quan les nostres mascotes es fan grans les seves necessitats també augmenten. Adaptar la dieta a la seva nova etapa vital, rebre consells sobre com preparar l’espai en el qual viu per facilitar-li el dia a dia, informar-te sobre quins petits canvis poden ser motiu de visita o, fins i tot, d’una revisió completa, són algunes de les coses que podem fer a GIRAVET per tu i per la teva mascota.