Search
Close this search box.
giravet-vilafranca-logo (1)
animales_petardos

Ajuda la teva mascota a superar la seva por als petards

La teva mascota s’espanta amb facilitat quan escolta petards i focs artificials? La revetlla de Sant Joan i de Sant Pere suposen un malson per al teu gos o el teu gat? Anticipa’t per prevenir el pànic i l’estrès causats pels petats a la teva mascota. 

GIRAVET Centre Veterinari de Vilafranca del Penedès t’oferim:

  • Una visita d’assessorament gratuïta de 15 minuts.
  • El tractament més adequat per a la teva mascota. 
 

Quins problemes de salut por ocasionar

El pànic de les mascotes degut a petards i focs artificials pot ocasionar una sèrie de problemes de salut, especialment en el seu sistema cardiovascular.  L’estrès i la por poden portar a un augment en la freqüència cardíaca i la pressió arterial de les mascotes. En casos extrems, això pot desencadenar arítmies cardíaques o fins i tot un esdeveniment cardiovascular greu en mascotes amb problemes cardíacs preexistents.

Els animals amb malalties respiratòries com asma o bronquitis, poden experimentar dificultats per respirar a causa de l’ansietat provocada pels petards. L’augment de l’estrès pot desencadenar atacs de tos, panteix i dificultat per respirar. També pot causar trastorns digestius o problemes de comportament.

 

Per què i com prevenir la por als sorolls i els petards

És important posar remei a temps per evitar problemes majors en la salut de la teva mascota.

Aquesta por irracional a situacions de soroll intens pot convertir-se en una fòbia i causar serioses complicacions que podrien afectar la qualitat de vida del teu animal de companyia.

El pànic als sorolls pot tenir una implicació genètica, ja que hi ha races de gossos i gats de caràcter tímid que tenen més predisposició a presentar fòbies davant aquest tipus de situacions.

Es tracta d’una por que cada animal va adquirint progressivament i pot tenir el seu origen en una socialització primerenca deficient.

Vine a la nostra clínica veterinària de Vilafranca del Penedès i t’ajudarem a aconseguir que el teu gos o el teu gat redueixi les seves pors amb els sorolls i els petards.