Search
Close this search box.
giravet-vilafranca-logo (1)

Tècniques diagnòstiques

Uns coneixements actualitzats i un bon equipament són la base per arribar a un bon diagnòstic. Per això, a la nostra clínica veterinària de Vilafranca del Penedès disposem d’aparells d’última generació a les nostres instal·lacions que ens permeten avaluar cada cas al nostre centre i obtenir un diagnòstic essencial, molt útil i ràpid. Un diagnòstic correcte i precoç facilitarà el tractament més adequat per les mascotes a GIRAVET.

Tipus de proves diagnòstiques

És una de les tècniques diagnòstiques més utilitzada, ja que es tracta d’un mitjà de diagnòstic essencial, molt útil i ràpid. Ens permet valorar amb precisió els ossos, però també les cavitats toràcica i abdominal dels animals. Això permet, en molts casos, donar un diagnòstic a la primera visita.

A GIRAVET comptem amb un aparell d’última generació que ens permet avaluar gossos i gats de qualsevol mida, i també ocells, conills, rèptils, etc. per la seva gran versatilitat.

Un cop realitzada la radiografia el propietari pot veure-la al moment, emportar-se-la o deixar-la al centre juntament amb tot l’historial del seu animal de companyia.

L’ecografia és una prova mèdica innòcua, que utilitzant ultrasons permet a l’aparell que els emet (ecògraf) crear la imatge dels teixits que avalua en una pantalla. Segons la naturalesa del teixit, les imatges van de més negres (anecogèniques: gas, líquids), a més blanques (ecogèniques: òrgans o óssos), passant per tots els tons de gris.

També ens permet valorar i puncionar de manera ecoguiada nòduls o masses de nova aparició, sigui externament o en l’interior de l’abdomen. Amb l’ecògraf podem explorar fins i tot l’interior dels globus oculars.

A GIRAVET disposem d’un ecògraf d’última generació i de personal format en el seu ús. Es tracta d’una tècnica indolora que aporta molta informació de l’estructura i estat dels òrgans interns (fetge, melsa, ronyons, estómac, intestins, glàndules adrenals, ganglis, matriu o testicles i amb l’opció d’ecocardiografia: el cor) i que la gran majoria d’animals de companyia toleren sense gaires problemes.

L’endoscòpia és una de les tècniques diagnòstiques que a diferència de l’ecografia sí que és invasiva, el que significa que entrem dins del pacient gràcies als llargs tubs equipats amb una minúscula càmera que ens permeten visualitzar el cos per dins: sistema digestiu, respiratori i cavitat abdominal principalment. A través d’ell podem també prendre mostres per a la realització de biòpsies o fins i tot realitzar cirurgies d’invasió mínima.

Els animals sempre seran sedats per dur a terme aquest procediment. Actualment el servei d’endoscòpia mòbil realitza al nostre centre aquesta tècnica quan el cas ho requereix; sempre acompanyats del nostre servei d’anestèsia propi.

El servei d’analítiques ens els proporcionen laboratoris externs que en 12-24h tenen els resultats de les vostres mascotes, agilitzant així el diagnòstic, basant-nos en proves fetes per experts en les condicions clíniques més òptimes. Actualment la divisió veterinària dels Laboratoris Echevarne de Barcelona fan aquesta tasca.

Per procediments ràpids com citologies, serologies ELISA, urianàlisis, cultius de fongs, coprològics directes i indirectes, tincions diff-quick, avaluació de líquids…, comptem amb un petit laboratori on disposem de: microscopi, aparell d’anàlisi d’orina, tests laboratorials ràpids, centrífuga, analitzador de glucosa, refractòmetre, medis de cultiu, etc.

L’electrocardiografia és una de les tècniques diagnòstiques més comunes, qui no ha vist el típic monitor que “llegeix” els batecs del cor.

Gràcies a aquest petit aparell podem avaluar el funcionament elèctric del cor i amb l’adequada formació interpretar les ones que apareixen impreses, que poden indicar-nos funcionaments erràtics del cor (arrítmies) o detectar canvis en les estructures que integren el cor (les aurícules, els ventricles i les vàlvules que els separen).

Disposem d’electrocardiògraf a pròpia clínica i de la formació per interpretar els resultats obtinguts.