Search
Close this search box.
giravet-vilafranca-logo (1)

Cas clínic: Gossa Arale

  • Pacient: “Arale”
  • Propietaris: Julen i Thaïs
  • Espècie: Canina
  • Raça: Creuada
  • Edat: 8 mesos

 

Història clínica:

La gosseta Arale va venir a consulta el passat mes de gener per una coixera sense recolzament de l’extremitat posterior dreta d’una setmana de durada.

A l’exploració hi havia dolor lleu i la resta de constants eren correctes. Es van prescriure antiinflamatoris per valorar la resposta al tractament i se’ls va citar per revisar l’Arale en 7-10 dies.

A la visita de revisió la coixera havia millorat parcialment però no s’havia resolt, per tant es va decir fer radiografies de la zona afectada sota sedació.

Les proves revelaren que l’Arale pateix una necrosi avascular del cap femoral, una patologia conseqüència d’una possible fractura a les línies de creixement òssies de l’articulació coxo-femoral (zona de l’articulació entre la cadera i el fèmur) que provocava una mala vascularització (arribada de sang) d’aquesta zona amb la conseqüent degeneració de l’os.

En aquest punt la solució va ser quirúrgica i va consistir en retirar la part d’os afectada mitjançant una tècnica traumatològica anomenada artroplastia del cap femoral. Amb això s’aconsegueix eliminar el dolor i passades unes setmanes el cos genera una unió cartilaginosa que permet a l’extremitat tornar a funcionar normalment.

Les primeres setmanes l’Arale no recolzava  gaire la pota, però poc a poc, amb l’ajuda de medicació antiinflamatòria i l’activitat diària progressiva, l’Arale ha pogut tornar a la normalitat.